Navne

»Alt, hvad der kan komme ud af vagten, skal af sted samme dag«

Portræt: Line Skafte Wilkens er blevet adm. direktør for startupvirksomheden Flextribe. Hun lærte tidligt i livet at lade være med at udsætte alt muligt til i morgen.

Artiklens øverste billede
43-årige Line Skafte Wilkens er blevet ceo i virksomheden Flextribe, der bringer ekspertkonsulenter sammen med store som små virksomheder, der skal have løst et projekt eller et problem. Foto: Gregers Tycho

Da Line Skafte Wilkens var 15 år, blev hendes tre år ældre bror psykisk syg. Han blev indlagt på en psykiatrisk afdeling, og hver eneste dag besøgte forældrene ham.

»Jeg havde en fin barndom, ingen tvivl om det. Men da min bror blev syg, knækkede filmen for familien, og jeg var meget alene hjemme og skulle tage ansvar fra a til z,« fortæller Line Skafte Wilkens.

Hun gik i gymnasiet i Helsinge i Nordsjælland og oplevede, at hun godt kunne passe de opgaver, som kom på gymnasiet og derhjemme. Og det blev vigtigt dagligt at gøre rent bord.

»Jeg løste så vidt muligt alle opgaver, der viste sig den pågældende dag, da jeg aldrig vidste, om familiens planer for de næste dage blev ændret.«

Line Skafte Wilkens skiftede livet som nybagt mor ud med direktørjobbet i Flextribe, som hun skal bringe i retning af en fusion eller et salg. Foto: Gregers Tycho

Line Skafte Wilkens tog læren fra dengang med sig videre i livet.

»Alt, hvad der kan komme ud af vagten, skal af sted samme dag. På den måde bliver der plads til at være noget for sin arbejdsplads, sine børn og sin kæreste,« siger hun.

43-årige Line Skafte Wilkens begyndte 1. december som adm. direktør i Flextribe.

Startupvirksomheden tilbyder, som det hedder på hjemmesiden, »højt kvalificerede freelancere«, som har »mindst syv års erfaring« indenfor it, tech og management. Timeprisen for en freelancer er fra 700 kr. Dertil kommer de 12 pct. af prisen, som Flextribe skal have.

»Min oplevelse er, at de dygtigste, mest bevidste eksperter indenfor et område hellere vil være freelancere end sidde i en fast stilling,« siger hun.

»Hvad angår de virksomheder, som Flextribe henvender sig til, er de optaget af at kunne trække eksperter ind for at kunne realisere et ambitiøst projekt eller en anderledes arbejdsgang.«

Væddeløbshesten skal ud

Line Skafte Wilkens fik direktørstillingen, efter at hun i et års tid havde gået hjemme på Frederiksberg med sin søn, Louis, der blev født i juli 2019. Hun bor sammen med sin kæreste, Steffen Nyholt Petersen, der er digital direktør i Mindshare, og har med sin eksmand en dreng på ni år og en pige på 12 år.

»Væddeløbshesten skal ud igen for fuld kraft, sagde jeg til min kæreste, efter at være nået frem til, at et deltidsjob ikke ville give mening for mig

Line Skafte Wilkens har i sin karriere haft flere leder- og direktørjob. Hun var i flere år topchef inden for Patchwork Group. Foto: Gregers Tycho

Line Skafte Wilkens, der er cand. comm., havde lederstillinger i forskellige selskaber frem til 2014, hvor hun blev adm. direktør i reklamebureauet Patchwork. I 2018 skiftede hun til et job som strategisk direktør i konsulenthuset Kraftvaerk Group. Efter få måneder blev hun gravid, og frem for at gå på barsel valgte hun at sige op. Dermed stillede hun umiddelbart sin familie i en sværere økonomisk situation, da hendes løn ikke længere kom ind på kontoen.

»Mine forældre lærte mig som teenager at tage ansvar for min økonomi, og som ung besluttede jeg, at jeg ikke ville være afhængig af en bestemt størrelse løn eller lade mig begrænse af faste udgifter,« siger hun.


Fusion eller salg i sigte

Line Skafte Wilkens fremlejede som 20-årig, hvor hun studerede, sin lejlighed for at få råd til at tage på en jordomrejse. Og inden hun forlod Kraftvaerk, blev huslånene lagt om, så de månedlige udgifter blev mindre. Desuden bidrager det til husholdningsbudgettet, at to værelser i huset bliver lejet ud.

»Vi behøvede ikke at gøre det, men synes, det er hyggeligt at have lejere. Hvilket gør, at der typisk er nogen hjemme, når de store børn kommer fra skole, og den ene af lejerne hjælper endda børnene med lektielæsning,« fortæller hun.

Line Skafte Wilkens lægger i en travl hverdag vægt på at nå hjem til aftensmad sammen med sin familie. Foto: Gregers Tycho

Som Flextribes topchef skal hun sørge for, at antallet af såvel freelancere som kunder vokser. På længere sigt skal hun for ejerkredsen gøre virksomheden moden til en fusion eller et salg:

»Selv om det er et tidskrævende job, vil jeg være hjemme til aftensmad næsten hver dag og tage del i børnenes hverdag. Det bliver der tid til, når man dagligt får gjort sit arbejde færdigt.«

Line Skafte Wilkens fortæller, at broren, der udfolder sig som kunstmaler, stadig er psykisk syg.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.