Navne

Kim Simonsen: »Jeg tror ikke, at jeg skal have mig et rigtigt arbejde, men 60 år er ingen alder, og jeg kan da stadig cykle 100 kilometer«

60 år fredag: Kim Simonsen stopper på grund af alder senere i 2021 som formand for HK efter at have stået i spidsen for organisationen siden 2008. Hans drøm om at blive LO-formand gik aldrig i opfyldelse.

HK-formand Kim Simonsen fylder 60 år og går af som formand senere i år som følge af de interne aldersgrænser. Han har været med i alle overenskomstforhandlinger siden 1987 og alle trepartsaftaler mellem regeringer, arbejdsgivere og fagbevægelse siden 1990. Foto: Nicolai Lorenzen. HK-formand Kim Simonsen fylder 60 år og går af som formand senere i år. Både et interview og et fødselsdagsportræt. HK-formand Kim Simonsen fylder 60 år og går af som formand senere i år. Både et interview og et fødselsdagsportræt.

Forsøget på at blive LO-formand og dermed fagbevægelsens frontfigur kiksede. Men Kim Simonsen har i sine 13 år som formand for HK været en del af inderkredsen i fagbevægelsens top, der har en varm linje til regeringen og kan pille en statsministers fikse idéer fra hinanden.

Som det skete, da han i juni 2012 sammen med formændene for Dansk Metal og 3F drak en kop morgenkaffe i daværende LO-formand Harald Børstings villa i Dragør og konstaterede, at Thorning-regeringens store slagnummer fra valgkampen om flere penge til velfærd, hvis danskerne ville arbejde blot 12 minutter mere om dagen, ikke havde gang på jord. Dermed var de 12 minutter lagt i graven...

Læs også
Top job