Navne

Han fejrer selvfølgelig sin runde dag med vin

50 år torsdag: Christian Aarø ejer og driver flere restauranter, hvoraf en er honoreret med to Michelin-stjerner.

Artiklens øverste billede
Christian Aarø ejer og driver den tostjernede Michelin-restaurant AOC og søsterrestauranterne No. 2 og Trio. Foto: Thomas Lekfeldt

En omvej værd.

Det er, hvad Christian Aarøs restaurant AOC i København er.

I hvert fald hvis man skeler til Michelin-guiden, hvor AOC har haft to stjerner siden 2015.

Og den præstation – at få to Michelin-stjerner – er da også karrierens hidtil største højdepunkt, fortæller sommelier og restauratør Christian Aarø.

»Det var fantastisk at få de to stjerner med AOC og min kompagnon Søren Selin i 2015. Vi var ellevilde for at være helt ærlige. Den havde vi ikke set komme. Så det er klart tophøjdepunktet,« siger han.

Arbejdslivet for Christian Aarø begyndte i slutningen af 1980’erne som kokkeelev, hvor han hurtigt fik et godt øje til vin efter at være blevet introduceret for den af en bekendt.

Efterfølgende tog han en tjenereksamen og brugte nogle år i Frankrig på at arbejde og blive klogere på vin, før han drog hjem til Danmark.

Her gik han målrettet efter at blive optaget i Dansk Sommelier Forening, som han i dag er præsident for.

Det tog ham tre forsøg at komme igennem optagelsesprøven, men som han siger:

»Det kan godt betale sig at være vedholdende nogle gange.«

Festen er udskudt

Og hans viden og vedholdenhed er blevet anerkendt flere gange. Han har blandt andet vundet flere mesterskaber som sommelier – og i 2002 det første danmarksmesterskab.

Den første Michelin-stjerne kom i hus til AOC i 2010. Ud over den restaurant driver Christian Aarø også restauranterne No. 2 og Trio i København.

Og netop på en af hans egne restauranter var der oprindelig planlagt en stor rund fødselsdagsfest. Men på grund af corona er den udskudt.

»Jeg havde håbet, jeg skulle holde en fest. Jeg havde booket No. 2 ude på Christianshavn med dj og det hele. Det er stadig planlagt, men udskudt til september. Det er ikke så tit, jeg holder fest. Det er 10 år siden sidst, så det er på tide, at der kommer en fest, så den vil jeg ikke misse,« siger han.

På fødselsdagen har han i stedet inviteret sine forældre på middag. Og her skal der selvfølgelig også drikkes vin til. Og de er langtfra tilfældigt udvalgt.

»Jeg skal drikke et rigtig godt glas tysk Riesling, der er en af mine yndlingsproducenter: Weingut Keller i Rheinhessen i Tyskland. Og så skal jeg have en fantastisk Chambolle-Musigny, som jeg har gemt i nogle år,« siger han. /ritzau/

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.