Navne

Mærsk-direktør: »Jeg kom virkelig til at forstå, hvad de ansatte yder«

50 år tirsdag: Henriette Hallberg Thygesen, der er medlem af direktionen i A.P. Møller - Mærsk, bruger løs af den erfaring, som hun har opnået på job i udlandet.

Henriette Hallberg Thygesen er eneste kvinde i Mærsks seks personer store​ ledelse. Men hun har aldrig siddet til et direktionsmøde og tænkt, at det gør en forskel, at hun er kvinde. Foto: Sofia Busk Thomas Vinterbergs oscarbelønnede ”Druk” gjorde med sin blanding af alvor og lethed et stort indtryk på Henriette Hallberg Thygesen. Foto: Sofia Busk​ Siden Henriette Hallberg Thygesen begyndte i A.P. Møller - Mærsk midt i 1990'erne, har hun haft en række forskellige job og i flere omgange arbejdet i udlandet.
Foto: Sofia Busk Henriette Hallberg Thygesen bor sammen med sin mand og deres søn på Christianshavn, hvor hendes mor ligeledes har adresse. Foto: Sofia Busk

Henriette Hallberg Thygesen nyder at gå den to kilometer lange tur fra familiens hjem på Christianshavn til Esplanaden og A.P. Møller - Mærsk, hvor hun er medlem af direktionen. Tidligere arbejdede hun for Mærsk i New Jersey i USA og i kinesiske Shanghai og Hongkong med lang transporttid fra job til hjem.

»I USA boede vi i en forstad langt fra byen. Så da vi kom hjem til Danmark, ville vi bo midt i København og være en del af et lokalt miljø,« siger Henriette Hallberg Thygesen, der fylder 50 år tirsdag den 11. maj...

Læs også
Top job