Navne

Den røde tråd i Mogens de Lindes arbejde er at genbruge og istandsætte frem for at rive ned

70 år søndag: Mogens de Lindes interesse for at istandsætte ejendomme har gjort ham til en af landets rigeste. Undervejs i karrieren har han været involveret i stridigheder.

Mogens de Linde står bag en restaurering af Kuglegården på Holmen i København. Det er et sø-arsenal, der oprindeligt blev opført i 1742. Foto: Stine Bidstrup Mogens de Linde dannede i mange år makkerskab med sin bror, Olav de Linde, inden for ejendomsbranchen.
Foto: Stine Bidstrup Mogens de Linde har været konkurrenceløber, og han har surfet og dyrket ridesport. De seneste 15 år har han kørt mountainbike. Foto: Stine Bidstrup

På Mogens de Lindes gård på Djursland ligger, hvad ejermanden selv vurderer er Danmarks største samling af gammelt tømmer og nordisk granit. Og når Mogens de Linde ikke er på kontoret eller ude på byggepladser for at passe sin omfattende ejendomsforretning, går han ofte rundt blandt de gamle byggematerialer og spekulerer over, om noget kan bruges i nogle af de aktuelle projekter.

»Jeg kan godt lide at sidde derhjemme og kigge på nogle tegninger og se på, hvordan jeg kan indrette det, så det bliver optimalt og bevarer bygningens historie og arkitektur,« siger han...

Læs også