Navne

Dagbladet Børsens økonomiske skytsengel

80 år lørdag: Preben Schack havde en mangeårig karriere på erhvervsavisen Børsen og endte med at blive direktør for det hele.

Afskedsreception i 2002. Dansk Industris direktør, Hans Skov Christensen (t.v.), og Børsens afgående direktør Preben Schack. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Da han i 2002 forlod jobbet som adm. direktør for Dagbladet Børsen, blev han kaldt avisens »skytsengel«.

Preben Schack havde ifølge medarbejderne nyhedssans og var inspirerende og engageret i sine ansatte, rapporterede Berlingske fra hans afskedsreception.

Den afholdte avischef, der er uddannet kemigraf og merkonom, blev hentet ind som marketingchef på Forlaget Børsen i 1969.

Børsen var da en lidt bedaget publikation og havde kun godt 11.000 abonnenter. Siden avancerede Preben Schack i 1978 til adm. direktør for forlaget og senere for hele bladhuset.

Da han forlod skuden 32 år senere efter et kvart århundrede i direktørstolen, var erhvervsavisens hverdagsoplag vokset til 60.000 eksemplarer.

Direktøren havde udviklet forlaget til en moderne medievirksomhed med kurser og konferencer, magasiner og det elektroniske medie Telebørsen. Han var også i 1980 med til at lancere Børsen Executive Club.

Preben Schack har haft adskillige tillidsposter i den danske og udenlandske dagbladsverden. Han fortsatte efter pensioneringen som medlem af bestyrelsen for både Dagbladet Børsen og den svenske Bonnier-koncern, som ejer 50,1 pct. af avisen. JP/Politikens Hus erhvervede i 2017 den resterende andel på 49,9 pct.

Preben Schack har to sønner med sin kone, fotograf Lene Schack. I 2009 udgav han selvbiografien ”Mit liv - et eventyr”.

/ritzau/

Læs også
Top job