Navne

Ejerleder Gitte Buk Larsen: »Som en nichevirksomhed skal vi altid være i bevægelse, når det kommer til kvalitet og udvikling«

Portræt: Gitte Buk Larsen står i spidsen for den virksomhed, som faren skabte med fokus på genanvendelse af plast. Nu er invitationerne til 50-års jubilæet blevet trykt.

Artiklens øverste billede
Gitte Buk Larsen elsker at arbejde for familievirksomheden Aage Vestergaard Larsen, som faren etablerede for snart 50 år siden. Foto: PR

Gitte Buk Larsen havde skrevet under på en ansættelseskontrakt, som betød, at hun inden for kort tid skulle i gang med at arbejde for en virksomhed i Amsterdam og have en lejlighed centralt i den hollandske storby.

Men alting ændrede sig, da hendes far, stifteren af virksomheden Aage Vestergaard Larsen, uden et forvarsel døde. Det var i maj 2013, og hans bortgang efterlod familien i chok.

»Det første år tog hårdt på os, og havde vi ikke haft Franz Cuculiza (daværende adm. direktør, red.), var vi formentlig blevet solgt,« konstaterer Gitte Buk Larsen og tilføjer:

»Min far sagde altid, at jeg mindede ham om en af de figurer, der vippede op igen, når man havde slået til den. Jeg kom op igen, og vi drev virksomheden videre og gjorde den til det, den nu er.«

Siden sin fars død har Gitte Buk Larsen, der fylder 53 år mandag den 23. maj, stået i spidsen for Aage Vestergaard Larsen, hvor omdrejningspunktet er genanvendelse af plast fra industri og husholdninger. Hun ejer 40 pct. af virksomheden i Mariager, mens hendes mor og bror hver ejer 30 pct.

Gitte Buk Larsen er bestyrelsesformand og kreativ direktør, og hun udgør direktionen sammen med Franz Cuculiza, som er forretningsdirektør, og adm. direktør Palle Kristiansen.

»Jeg står som regel op ved firetiden om morgenen. Min arbejdsuge strækker sig over hele ugen, og det gør ikke den store forskel, om det er mandag eller lørdag, da jeg synes, at det er fedt at arbejde,« siger Gitte Buk Larsen.

Den 25. august markerer en reception, at det er 50 år siden, at Aage Vestergaard Larsen blev etableret. Først var det en enkeltmandsvirksomhed, og efterfølgende blev det et anpartsselskab. Siden 2014 har det været et aktieselskab med et rekordresultat i 2021-årsregnskabet på 6,2 mio. kr. Der er 65 medarbejdere i virksomheden.

Får idéer om natten

Invitationen til jubilæumsreceptionen har Gitte Buk Larsen lige fået fra trykkeriet. Den er i plast og kan genanvendes, pointerer hun.

I en årrække var omdrejningspunktet for Aage Vestergaard Larsen genanvendelse af den industrielle plast. Men i de senere år har virksomheden i stadig højere grad også fokuseret på genanvendelse af den husstandssorterede plast.

Gitte Buk Larsen bor sammen med papegøjen, der kaldes Hønen, i Mariager. Når tiden tillader det, læser hun gerne en god bog. Foto: PR

I 2021 blev en særlig produktionslinje til husstandssorteret plast indkørt, og denne produktion vil ifølge Gitte Buk Larsen bidrage positivt til væksten i år.

»Men vi skal stadig se fremad mod nye muligheder. For som en nichevirksomhed skal vi altid være i bevægelse, når det kommer til kvalitet og udvikling,« slår hun fast.

Jeg har aldrig haft et ekstremt stort ønske om at få børn, og det har jeg så skullet høre for mange gange i tidens løb.

Gitte Buk Larsen, ejerleder, Aage Vestergaard Larsen.

Mens Gitte Buk Larsen typisk holder møder på virksomheden om morgenen og formiddagen, er det som regel om aftenen, når hun laver mad, eller om natten, at idéer til nye tiltag kommer til hende.

»Jeg har altid en blok liggende ved siden af min seng,« fortæller hun.

Boede i New York

Gitte Buk Larsen bor i et hus i Mariager, hvor hun har selskab af en snakkesalig amazonpapegøje. Den er 19 år og går under navnet Hønen, og første gang, man ringer til Gitte Buk Larsen, advarer hun ved samtalens begyndelse om, at det kan være, at papegøjen melder sig som deltager i samtalen.

Der var engang, hvor Gitte Buk Larsen var gift, og siden har hun med jævne mellemrum haft en kæreste, men »det er efterhånden længe siden«.

»Jeg har aldrig haft et ekstremt stort ønske om at få børn, og det har jeg så skullet høre for mange gange i tidens løb,« fortæller hun.

Som barn legede hun med en drøm om at blive enten jagerpilot, jurist, modedesigner eller tolk. Det blev ved drømmen, men som au pair i New York blev hun i en alder af 17 år fortrolig med engelske gloser og fik indblik i et amerikansk familieliv.

Siden bragte kærlighed hende til London, hvor hun i et par år i anden halvdel af 1980’erne var sælger og indkøber i The London Silver Vaults for en forhandler af sølv.

»Det var her, at jeg inden for et snævert segment lærte at begå mig forretningsmæssigt,« siger hun.

Gitte Buk Larsen har udover en hf gennemført enkelte af fagene på HD-uddannelsen på Aalborg Universitet, og når hun opsummerer sin karriere, lyder det:

»Du behøver ikke altid at gå den lige vej for at komme i mål.«

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.