Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

USA indfører anden runde af told mod Kina den 23. august

Anden runde af told mod Kina vil blive opkrævet fra om godt to uger.

Den amerikanske præsident Donald Trump har været foregangsfigur i handelskrigen mod Kina. Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais

USA's administration har lagt sidste hånd på listen med kinesiske varer for 16 mia. dollar, som skal pålægges ny told på 25 pct. Tolden vil blive opkrævet fra og med den 23. august - altså om godt to uger.

Det skriver Bloomberg News.

De 16 mia. dollar er anden runde af en samlet varslet told på 25 pct. på varer for 50 mia. dollar, som USA importerer fra Kina. Den første runde trådte i kraft for varer for 34 mia. dollar den 1. juli.

Listen med varer omfatter 279 forskellige typer af importvarer mod oprindeligt 284 typer, oplyser USA's handelsrepræsentant.

Kina har tidligere meldt ud, at man vil svare igen med samme mønt. Det gjorde man også den 1. juli, da landet også lagde told på 25 pct. på amerikanske varer for 34 mia. dollar.

USA har dog truet med, at man vil indføre en told på varer for yderligere 200 mia. dollar. Først skulle satsen være på 10 pct., men i sidste uge bad USA's præsident, Donald Trump, om at den blev på 25 pct.

Kina har svaret igen, at man vil lægge told på varer fra USA for 60 mia. dollar. Indtil nu.

Handelskrigen imellem Kina og USA er udløst af USA's præsidents, Donald Trumps, ønske om at reducere landets store handelsunderskud over for Kina.

I 2017 importerede USA nemlig varer fra Kina for 505 mia. dollar og eksporterede samtidig for blot omkring 130 mia. dollar, hvilket gav landet et handelsunderskud på 375 mia. dollar over for Kina, viser tal fra den amerikanske regering.

BRANCHENYT
Læs også