Økonomi

Regeringen: Det tegner til at blive et langt opsving

Fremgangen i dansk økonomi vil fortsætte flere år ud i fremtiden, lyder det fra regeringen i ny prognose.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille præsenterer Økonomisk Redegørelse. Foto: Philip Davali

Opsvinget i dansk økonomi vil fortsætte længe endnu.

Sådan lyder det fra regeringen, der mandag har præsenteret Økonomisk Redegørelse, der er regeringens egen prognose for økonomien.

»Vi er inde i det, der tegner til at blive et langt opsving. Det skyldes ikke mindst de reformer, som er vedtaget på tværs af skiftende regeringer. Flere har i dag incitament til at arbejde, flere står til rådighed for arbejdsmarkedet, og vi skal mere end 30 år tilbage for at finde lige så få offentligt forsørgede som i dag,« siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

Regeringen skønner, at økonomien næste år vil vokse med 1,7 pct. Det er en lille nedjustering på 0,1 procentpoint i forhold til den seneste økonomiske redegørelse, der blev offentliggjort i august.

I 2020 vil væksten i bruttonationalproduktet (BNP) ligeledes vokse med 1,7 pct., skriver regeringen.

Også på beskæftigelsesområdet forventer regeringen, at fremgangen vil fortsætte. Næste år og i 2020 vil antallet af beskæftigede vokse med 60.000 personer. Dermed vil antallet af personer i beskæftigelse runde 3 mio. personer.

Selvom det går godt med økonomien, har enkelte tidsler dog fundet vej til prognosen. Løfter man blikket og kigger ud over landets grænser, finder man her de største trusler mod dansk økonomi, vurderer regeringen.

»Dansk økonomi vurderes at være robust, men risikobilledet er blevet mere negativt. I udlandet har væksten mistet momentum, og risikoen for flere handelsbarrierer er fortsat til stede, ikke mindst som følge af brexit. Udviklingen i eksporten er hovedårsag til en vis vækstafdæmpning frem mod 2020,« skriver regeringen i prognosen.

Læs også
Top job