Økonomi

Ny prognose: København har smidt førertrøjen på boligmarkedet

Selv om huspriserne på landsplan fortsat kan se frem til pæne stigninger i både 2019 og 2020, tegner der sig et andet og mere negativt billede i København, lyder det fra Danske Bank i ny prognose.

Artiklens øverste billede
Dampen er ved at gå af det københavnske boligmarked. Her ses havnen i København, der i øjeblikket er ved at blive omdannet til eksklusive boligområder. Arkivfoto: Per Folkver

Dampen er for alvor ved at gå af det københavnske boligmarked, og tendensen vil fortsætte de kommende år.

Sådan lyder vurderingen fra Danske Bank i en ny prognose for dansk økonomi, der også ser nærmere på udviklingen på det danske boligmarked.

Selv om banken vurderer, at huspriserne på landsplan fortsat vil stige de kommende år, så er prisvæksten aftagende - og i landets hovedstad peger pilen i bedste fald sidelæns og i værste fald nedad.

»I København er prisvæksten aftaget. Her ser vi nu beskedne fald på markedet for ejerlejligheder. Der er langtfra tale om et dramatisk fald i priserne, der snarere har bevæget sig sidelæns siden foråret 2018, men det er alligevel sket et mærkbart stemningsskifte sammenlignet med 2017, hvor prisvæksten på ejerlejligheder var tocifret,« skriver banken i prognosen.

»Den dæmpede købelyst kommer også til udtryk i en betydelig stigning i udbuddet af lejligheder til salg. Prisvæksten er også aftaget på husene i hovedstaden, der i visse områder har vist samme tendens som for lejlighederne til, at priserne er kommet meget højt op hurtigt,« skriver banken endvidere.

Ifølge prognosen steg huspriserne på landsplan med 3,4 pct. i 2018. Væksten i huspriserne vil i år falde til 2,7 pct. og 2,5 pct. i 2020, vurderer Danske Bank.

Det er bl.a. bankens vurdering, at de korte og lange renter ventes at stige over prognoseperioden, hvilket lægger en dæmper på prisudviklingen på boligmarkedet.

Ser man på dansk økonomi som helhed, skønner banken, at økonomien vil vokse med 2 pct. i år og 1,6 pct. næste år.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.