Serier

Midt i brexit-kaos: Britisk økonomi får en gevaldig mavepuster

Den britiske regering sænker mærkbart forventningerne til udviklingen i den britiske økonomi, oplyser finansminister Philip Hammond.

Brexit - britisk farvel til EU
Storbritanniens finansminister Philip Hammond. Arkivfoto: APimages.

Mens Storbritannien befinder sig midt i et storpolitisk stormvejr og brexit rykker tættere og tættere på, må den britiske befolkning og erhvervsliv nu også se frem til en økonomi, der kommer til at køre i et væsentligt lavere gear end først antaget.

Det har den britiske finansminister Philip Hammond fortalt i det britiske parlament onsdag eftermiddag.

Den britiske regering nedjusterer årets vækst i økonomien fra 1,6 pct. til 1,2 pct. Dermed sænker regeringen mærkbart forventningerne til økonomien i forhold til den seneste prognose, der udkom i oktober sidste år.

Til gengæld fastholder den britiske regering forventningerne til de kommende år. I 2020 vil bruttonationalproduktet vokse med 1,4 pct., mens økonomien i årene 2021, 2022 og 2023 vil vokse med 1,6 pct.

Storbritannien befinder sig i øjeblikket i en politisk turbulent periode, efter et flertal i det britiske parlament tirsdag stemte nej til Theresa Mays forslag til en brexit-aftale med stemmerne 391 imod og 242 for.

Allerede onsdag aften skal de britiske politikere på arbejde igen. Ca. kl. 20.00 dansk tid skal de stemme om en "no deal-brexit", altså forlade EU uden en aftale.

Læs også