Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Britisk centralbankchef diskuteres som mulig ny IMF-chef

Foto: Daniel Leal-Olivas/AP

De europæiske regeringer diskuterer, om Mark Carney, nuværende chef for den britiske centralbank, Bank of England, skal nomineres som den næste topchef for Den Internationale Valutafond (IMF).

Det erfarer finansmediet Bloomberg News fra anonyme kilder med indblik i sagen.

Den internationale valutafond sidste 11 topchefer har alle været fra Europa, hvor den seneste af cheferne, Christine Lagarde, er i spil som afløser for Mario Draghi som centralbankchef i ECB.

Bank of England ønsker fredag eftermiddag på vegne af Carney ikke at kommentere sagen over for Bloomberg News.

Mark Carney er en kvalificeret kandidat til posten, men der er også andre kandidater, der fortsat kan komme i spil. Finansministrene fra de europæiske lande vil angiveligt forsøge at blive enige om en enkelt kandidat på et møde i starten af næste uge, siger en anden kilde med kendskab til sagen ifølge Bloomberg News.

Landende fra emerging markets vil også presse på for en repræsentant, der kan varetage deres interesser, eftersom de efterhånden spiller en større og større rolle i verdensøkonomien.

Mark Carney på 54 år har en doktorgrad i økonomi fra Oxford Universitet. Han har været centralbankschef i Canada og England, arbejdet i den canadiske regering og brugt mere end et årti hos Goldman Sachs.

BRANCHENYT
Læs også