Økonomi

Donald Trumps økonomiske toprådgiver freder centralbankschef

Larry Kudlow, der er Donald Trumps økonomiske rådgiver, freder chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, og fortæller at hans job er sikkert for nu.

USA's centralbankchef Jerome Powell har signaleret, at Federal reserve Bank er parat til at sænke renten for at holde gang i opsving og skærme amerikansk økonomi med de værste konsekvenser af handelskrigen mod Kina. Foto: AP/Kiichiro Sato

Det siger rådgiveren tirsdag i et interview med CNBC ifølge Bloomberg News.

Kudlow fortæller også, at han støtter centralbankens uafhængighed, og at der i øjeblikket ikke er nogen planer om at afskedige ham.

Donald Trump har ellers langet ud efter Jerome Powell og Federal Reserve på grund af renteforhøjelserne sidste år. Præsidenten har tidligere udtalt, at han har magten til at vælte centralbankchefen, som han selv indsatte i 2018, ifølge Bloomberg News, der henviser til kilder med kendskab til sagen.

Centralbanken hævede renten fire gange sidste år, hvor det sidste renteløft i december fik Trump-administrationen til at kritisere banken voldsomt.

Siden da har centralbanken ændret sine renteudsigter ved at lufte idéen om fremtidige rentenedsættelser. Markedet venter, at den første rentenedsættelse kommer allerede i slutningen af juli.

Læs også