Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kina svarer igen i handelskrigen: Aktier og olieprisen dykker

Investorerne har reageret promte på, at Kina vil indføre straftold på amerikanske varer for 500 mia. kr.

Donald Trump og Xi Jinping er ikke ligefrem i det forhandlingsvillige humør pt. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Investorerne går på weekend med mundvigene nedad, efter at Kina fredag eftermiddag meddelte, at landet vil indføre told på amerikanske varer for 500 mia. kr.

Inden nyheden kom ud omkring klokken 14 dansk tid, så det ud til, at C25-indekset, ville lukke i plus. Nyheden fik det ledende danske aktieindeks til gå fra et plus på 0,15 pct. til et minus på næsten 0,5 pct.

Tendensen er den samme i Tyskland, hvor det ledende Dax-indeks gik fra at være oppe med 0,33 pct. til at være nede med 0,69 pct., og i USA tegner det også til, at kurserne vil falde, når markederne åbner.

Eskaleringen i handelskrigen mellem USA og Kina har også sat spor i olieprisen, hvor spot-prisen på brent-olien er nede med mere end 2 pct. i dagens handel. Inden Kina bebudede, at der ville blive lagt ny straftold på amerikanske varer, var prisen på denne olie kun nede med ca. 0,6 pct.

Tiltaget fra Kina kommer, efter at USA for nyligt selv optrappede handelskrigen ved at lægge ekstra told på varer fra Kina.

Den seneste tids optrapning fik i begyndelsen af august Danske Bank til at ændre sit syn på handelskrigen.

I landets største bank arbejder man nu ud fra det hovedscenario, at de to parter ikke kommer til at slutte fred på denne side af det amerikanske præsidentvalg, der finder sted i november 2020.

»Forholdet mellem USA og Kina i handelsforhandlingerne er tydeligt forværret på det seneste med en våbenhvile, der kun holdt en måned, nye amerikanske toldsatser på Kina og et officielt stempel fra USA på Kina som 'valutamanipulator’. Det er sværere og sværere at se de to parter nå til enighed om en aftale, der kan tilfredsstille begge. Gabet virker simpelthen for stort imellem dem,« skriver Allan von Mehren, chefanalytiker i Danske Bank, den 8. august i en analyse.

BRANCHENYT
Læs også