Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Powell: "Vil agere passende for at fastholde ekspansion"

Økonomien er på et favorabelt stadie, men står overfor "betydelige risici" ifølge den amerikanske centralbankchef. En dansk analytiker vurderer, at centralbanken i USA sænker renten den kommende tid.

Jerome Powell, centralbankchef i USA, har fredag holdt tale i Jackson Hole. Foto: AP/Stefani Reynolds

Analytikere over hele kloden følger fredag eftermiddag nøje med i, hvad den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, har af meldinger.

Powel taler på en konference i Jackson Hole, USA. Ifølge nyhedsbureauer har han der understreget, at centralbanken vil reagere ”passende” for at fastholde ekspansionen i økonomien.

Powell betegner ifølge Bloomberg perioden siden det seneste rentemøde i juli som ”begivenhedsrig”, og han tilføjer, at banken nøje overvåger udviklingen og dens betydning for USA.

»Vi har set yderligere tegn på en global afmatning, siger han og henviser til brexit, urolighederne i Hongkong, samt svækkelse af den tyske og kinesiske økonomi. Om inflationen sagde han desuden, at den bevæger sig tættere på målet om 2 pct.

Danske Banks senioranalytiker Mikael Olai Milhøj skriver i en kommentar til fredagens tale i Jackson Hole, at »både investorer og økonomer mener, at den amerikanske centralbank kommer til at sætte renten yderligere ned«. Han fastslår samtidig, at der dog er usikkerhed om hvor meget, især dar den pengepolitiske komité i USA er splittet.

»Vi tror, at den amerikanske centralbank kommer til at sætte renten ned med 25 basispunkter på hvert af de næste fem møder. Vi tror, at verdensøkonomien og amerikansk økonomi kommer til at køre ned i gear, og når inflationen ikke er højere, end den er, så giver det god mening ud fra et risikoperspektiv at understøtte økonomien noget mere,« skriver Danske Bank-analytikeren og fortsætter:

»Den amerikanske centralbank kommer dog næppe til at forpligte sig til flere lempelser men blot gentage, at den vil gøre, hvad der er nødvendigt for at forlænge opsvinget i amerikansk historie.«

BRANCHENYT
Læs også