Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Innovationsfonden er bastionen i klimakampens front

Innovationsfonden kommer med kapital til projekter, iværksættere og virksomheder, som har stort potentiale for at løse store samfundsproblemer, men også har en stor risiko for at ende som en fejlinvestering.

Tore Duvold er konstitueret direktør for Innovatiosnfonden. Fonden får en helt central rolle i kampen om at nå en reduktion på 70 pct. reduktion af CO2.
PR-Foto. Tore Duvold står her i kontoret i Bernikow Gården. Inden længe får Innovationsfonden dog nye lokaler i et kontorfællesskab på Christians Brygge. 
Foto: Rane von Benzon

Innovationsfonden tager risikable investeringer i nye virksomheder og teknologier, selv før risikovillige business angels overhovedet tør vove pelsen. Det er det, fonden er sat i verden for, og ingen idé er for vild til en investering.

Og nu kommer der endnu flere penge til de vilde idéer. Regeringens finanslovsudspil lægger nemlig op til, at fonden i 2020 modtager 2 mia. kr., som primært er øremærket grøn teknologi og forskning. Dermed får Innovationsfonden en helt central rolle i kampen om at nå en CO2-reduktion på 70 pct. i 2030...

BRANCHENYT
Læs også