Økonomi

Trekløver vinder Nobelprisen i økonomi

Abhijit Banerjee, Esther Duflo og Michael Kremer vinder Nobelprisen i økonomi for deres arbejde med fattigdom.

Arkivfoto: Fernando Vergara/AP

Det bliver de tre økonomer Michael Kremer, Abhijit Banerjee og Esther Duflo, der i fællesskab kan kalde sig modtagere af Nobelprisen i økonomi 2019.

Det oplyste Det Kongelige Svenske Videnskabsakademi mandag formiddag.

De tre økonomer modtager prisen for »deres eksperimenterende tilgang til arbejdet med at bekæmpe global fattigdom,« som akademiet skriver i sin begrundelse.

Nobelprisen i økonomi blev stiftet af den svenske centralbank i 1968. Den hedder officielt Sveriges Riksbanks pris i økonomisk videnskab til minde om Alfred Nobel.

Esther Duflo (født 1972), er en fransk-amerikansk økonom, der er tilknyttet Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hun er den yngste modtager af prisen nogensinde, og er samtidig kun den anden kvinde, der modtager Nobelprisen i økonomi.

Abhijit Banerjee, der er født i Indien i 1961, er ligeledes tilknyttet Massachusetts Institute of Technology, mens amerikanske Michael Kremer (født i 1964) er tilknyttet Harvard University.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS sundhedsbranchen, hvor genmanipulation og en banebrydende afløser for penicillin er under mikroskopet.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også