Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Storinvestor: Federal Reserve kan have hjulpet med at afværge en økonomisk depression

Ifølge den amerikanske kapitalforvalter Pimco ender den amerikanske økonomi i en recession som følge af coronakrisen.

Den amerikanske økonomi styrer mod en recession som følge af coronavirussen. Foto: REUTERS/Mike Segar

Verdens største økonomi har kurs direkte mod en recession. Sådan lyder det fra den store kapitalforvalter Pimco, der med en formue under forvaltning på ca. 12.000 mia. kr. hører til blandt de største i verden.

»Den amerikanske økonomi vil gå ind i en recession i år,« skriver Tiffany Wilding, der er økonom med fokus på Nordamerika i Pimco, i en kommentar.

Kommentaren er skrevet, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed) mandag, affyrede endnu et skud i kampen mod følgevirkningerne af coronavirussen.

Fed fjernede beløbsgrænserne for, hvor mange obligationer centralbanken vil købe via sit opkøbsprogram. Tidligere lød grænsen på 700 mia. dollars. Men denne grænse eksisterer nu ikke længere, og samtidig satte centralbanken gang i andre programmer.

»The Federal Open Market Committee tager yderligere skridt til at understøtte strømmen af kredit til husholdninger og virksomheder ved at adressere udfordringer på markederne for statsobligationer og realkreditobligationer. Federal Reserve fortsætter med at købe statsobligationer og realkreditobligationer, der er nødvendige for at støtte markedet,« lød det bl.a. i meddelelsen fra Fed.

Pimco mener, at Fed med de seneste tiltage er gået all in.

»Men det er stadig vigtigt at huske, at disse programmer ikke er et vidundermiddel, og at det ikke vil forhindre en amerikansk recession. Faktisk viser højfrekvensdata, at USA muligvis allerede er i recession,« skriver Tiffany Wilding.

Ifølge den store kapitalforvalter kan tiltagene dog afværge, at den amerikanske økonomi bliver ramt af mere end en recession.

»Tiltagene hjælper økonomien med at undgå en depression. Ved at give husholdninger og virksomheder finansiering til at komme igennem problemerne, kan økonomien normaliseres hurtigere, når virussen aftager,« skriver Tiffany Wilding.

I øjeblikket bliver der i Kongressen i USA arbejdet på en økonomisk hjælpepakke, som potentielt kan få en størrelse på op til 7-9 pct. af det amerikanske bruttonationalprodukt (BNP), vurderer Pimco.

BRANCHENYT
Læs også