Serier

EU's børstilsyn: Lad selskaber udskyde regnskab under corona-krise

Corona rammer verden
Finanstilsynets direktør, Jesper Berg. Foto: Nicolai Lorenzen

Det globale udbrud af coronavirus gør det sværere at udføre revisioner til tiden, og derfor bør børsnoterede selskaber få lov til at udskyde regnskaber.

Sådan lyder opfordringen fra EU's børstilsyn, Esma, ifølge Reuters til den nationale tilsynsmyndigheder.

I en meddelelse anerkender Esma de vanskeligheder, der er med at udarbejde økonomiske rapporter i den nuværende situation, hvor udbruddet af coronavirus har spredt sig til stort set hele verden.

De nationale tilsynsmyndigheder bør derfor vise overbærenhed med "udstedere, der har brug for at udskyde publikationen af finansielle rapporter ud over den lovbestemte deadline," lyder det fra Esma.

Allerede i midten af marts gav Finanstilsynet mulighed for at dispensere over for virksomheder i den nuværende situation - for eksempel ved dispensation for frister for indsendelse af årsrapporter.

- Vi ønsker at bidrage til at løse de praktiske problemer, som de danske finansielle virksomheder måtte opleve i den ekstraordinære situation, som Danmark befinder sig i, lød det her fra Finanstilsynets direktør, Jesper Berg.

Her blev udsendt to bekendtgørelser, som direktøren dog fortalte ikke var udtømmende - og at tilsynet var lydhør over for tilføjelser, hvis der viste sig yderlige behov:

- Vi kommer dog ikke til at gå på kompromis med vores mulighed for at opretholde den finansielle stabilitet, som er endnu mere vigtig for dansk økonomi, Danmark og danskerne i den nuværende situation, slog han fast.

BRANCHENYT
Læs også