Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Antallet af ledige under coronakrisen nærmer sig 48.000

Knap 2.600 danskere meldte sig ledige torsdag. Dermed er antallet af ny ledige siden coronakrisen ramte landet tæt på 48.000.

Antallet af danskere, der har meldt sig ledige under coronakrisen, er nu tæt på at runde 48.000.

Torsdag meldte 2.543 danskere sig arbejdsløse, og dermed er det samlede antal af nye ledige siden den 9. marts nu oppe på 47.993.

Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

»Det føles som at vågne op midt i en meget dårlig drøm, at den ellers så robuste og teflonbelagte danske økonomi befinder sig i en dyb recession, der forhåbentlig bliver af kortere varighed,« siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

»Men i takt med den fortsat kraftigere nedlukning af samfundet – og usikkerheden om, hvor længe det skal vare - så bliver det en stadig større illusion at tro, vi blot vender tilbage til business as usual i andet halvår,« fortsætter han.

De 2.543 danskere, der meldte sig ledige torsdag, er mere end dobbelt så meget, som der normalt melder sig ledige på en torsdag, hvis man ser på gennemsnittet de seneste år.

Til gengæld er tallet lavere end sidste uge, hvor en sand tsunami af danskere meldte sig ledige. Torsdag den 19. marts var der 3.573 personer, der meldte sig ledige - og foreløbig har denne uges ledighedstal hver dag ligget under sidste uges niveau.

»Nettotilgangen af ledige ser ud til at være stilnet lidt af, men arbejdsløsheden vil de kommende måneder ramme nogle niveauer, som vi ikke har set siden finanskrisen. Hvis krisen trækker ud globalt, kan arbejdsløsheden også blive højere end under finanskrisen,« siger Erik Bjørsted, cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Medregnet torsdagens tal er det samlede antal ledige danskere nu oppe på 163.500.

BRANCHENYT
Læs også