Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Storbank: Et årtis fremgang på arbejdsmarkedet er udraderet på fire uger

De seneste tal fra USA viste, at 6,6 mio. amerikanere meldte sig ledige på én uge.

I USA er ledigheden eksploderet siden cornaudbruddet. Foto: AP/Charlie Riedel

Det amerikanske arbejdsmarked er blevet bombet mere end et årti tilbage som følge af coronakrisen. Sådan lyder vurderingen fra danske Torsten Sløk, der er cheføkonom i den tyske storbank Deutsche Bank.

Siden finanskrisen sluttede, blev der i USA skabt 22 mio. jobs, lyder det fra storbanken, som på baggrund af de seneste tre ugers officielle tal og egne estimater skønner, at 25 mio. jobs er gået tabt de seneste fire uger.

»Et årti med jobskabelse er blevet vendt på kun fire uger,« skriver Torsten Sløk til de modtagere, som er på hans mailliste.

De seneste tal viser, at 6,6 mio. amerikanere meldte sig ledige i forrige uge. Tallene bliver offentliggjort af U.S. Department of Labor, og tallene kom, efter at de to foregående uger havde vist tal på 3,3 mio. ledige og 6,6 mio. ledige.

Dermed er der ifølge de officielle tal kommet 16,5 mio. ledige amerikanere på tre uger under coronakrisen. U.S. Department of Labor offentliggør nye tal hver torsdag eftermiddag dansk tid.

Inden coronakrisen var det højeste antal 695.000. Dette tal blev nået tilbage i 1982. Under finanskrisen nåede tallet op på 665.000 i marts 2009.

Men nedlukningen af store dele af den amerikanske økonomi i bestræbelserne på at stoppe spredningen af coronavirussen har altså slået alle rekorder med flere længder.

BRANCHENYT
Læs også