Økonomi

Over 150.000 privatansatte danskere får krise-løn fra staten

Aftalen om lønkompensation til ansatte i private virksomheder hjælper nu over 150.000 danskere, oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Artiklens øverste billede
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard glæder sig over, at statens hjælpepakker nu betaler løn til over 150.000 privatansatte i denne krisetid. Foto: Jens Dresling

Over 71.000 ansøgninger om at få lønkompensation er landet i statens indboks. Og nu løfter regeringen også sløret for, hvor mange, der bliver båret igennem krisen af de ekstraordinære hjælpepakker.

Samlet er nu over 150.000 danskere omfattet af hjælpepakkerne til det private erhvervsliv, oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard på Twitter.

»Et længe ventet tal. Optællingen viser at mere end 150.000 privatansatte lønmodtagere er dækket af trepartsaftalen om lønkompensation. Midt i denne hårde krise har trepartsaftalen skabt tryghed og sikret fuld løn til rigtig mange danskere, hvor mange ellers var blevet fyret,« skriver ministeren.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Lørdag lød tallet på omkring 100.000 personer i en melding fra regeringen, men det er altså blevet kraftigt opjusteret i løbet af weekenden.

I en pressemeddelelse kalder erhvervsministeren de nye tal en god nyhed midt i alt det triste.

»At så mange har søgt viser jo bare, at ordningerne virkelig har sit værd derude. Det er også derfor, at både hjælpepakkerne, vi har lavet med Folketingets partier, er blevet udvidet og justeret, og trepartsaftalen om lønkompensation er blevet forlænget. Det er jeg utrolig glad for,« siger Simon Kollerup.

Statens bidrag til lønnen er maksimalt 30.000 kr. per måned per medarbejder, hvilket gælder både funktionærer og ikke-funktionærer.

Hjælpepakkerne koster samlet over 300 mia. kr. og er oprettet, så nedlukningen i samfundet ikke fører til en voldsom bølge af fyringer. I stedet kan virksomheder typisk få lov at sende medarbejdere hjem, mens staten så betaler deres løn.

Der er siden midten af marts kommet mange forskellige hjælpepakker, herunder kompensationsordninger for selvstændige, for virksomheders lønudgifter, for aflyste arrangementer og for faste udgifter.

Samlet er der nu 27 forskellige hjælpepakker, som indtil videre koster staten 389 mia. kr., ifølge en opgørelse, som Finans har lavet.

Cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation Niklas Praefke mener dog stadig, at der er brug for mere hjælp.

Der er allerede kommet 45.000 flere i arbejdsløshedskøen, og 1. maj og 1. juni kan de få selskab af mange flere, fordi mange ansatte har mindst en måneds opsigelse, lyder meldingen. Derfor skal der skrues op, mener han.

»Beløbsordningen bør for eksempel hæves til mindst 40.000 kr. om måneden for alle ansatte, mens procentsatsen for lønkompensation bør hæves til 90 pct. I dag er det kun timelønnede, som kan få lønkompensation på 90 pct., mens alle andre må nøjes med kompensation på 75 pct. af lønnen. Det er en uheldig og helt urimelig skævvridning,« skriver Niklas Praefke.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.