Serier
BREAKING

Petter Stordalens hotelkæde nyder godt af norsk rejsevejledning

Sommerpakker og klippekort til overnatninger har sat skub i Petter Stordalens forretning, der udnytter, at Norges regering har frarådet alle udlandsrejser frem til den 20. august.

Corona rammer verden
Hoteldirektør Petter Stordalen har med salget af sommerpakker og klippekort til overnatninger sat gang i salget hos Nordic Choice-hotellerne. Foto: Gregers Tycho

Nordmænd må ligesom danskerne se frem til en sommer, der i høj grad kommer til at finde sted inden for sine egne landegrænser.

Sådan lød udmeldingen i midten af maj fra den norske statsminister, Erna Solberg, der frarådede alle udlandsrejser frem til den 20. august.

Selvom det er trist for rejselystne turister, er det en glædelig nyhed for den norske hotelmilliardær Petter Stordalen, der har udnyttet opfordringen til at sætte skub i biksen.

For lidt over 17.000 kroner kan man bo så meget man vil på Petter Stordalens Nordic Choice-hoteller mellem den 19. juni og den 16. august.

Det skriver Dagens Næringsliv.

»Vores salg er sommerpakker er gået godt,« fortæller Torgeir Silseth, der er administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, i en mail til Dagens Næringsliv.

Silseth fortæller desuden til mediet, at salget af klippekort på ti overnatninger til en pris af omkring 5.500 kroner er gået strygende.

I alt har hotelkæden solgt sommerpakker for mere end 17 mio. kroner. Salget af klippekort står for omkring 90 pct. af det samlede salg.

Torgeir Silseth er dog stadigvæk ikke tilfreds:

»Vi er klar over, at der kommer få gæster fra resten af verden denne sommer. Selvom flere nordmænd kommer til at holde ferie hjemme i Norge, kommer vi ikke i nærheden af den vanlige omsætning,« forklarer Torgeir Silseth til Dagens Næringsliv.

Hotel- og restaurantkæden De Historiske har tidligere kritiseret Nordic Choice-kæden for prisdumping, der har afvist kritikken.

Nordic Choice-koncernen tabte i april i omegnen af 300 mio. kr., mens 8.000 ansatte er sendt hjem. Nordic Choice har gæld for næsten 7 mia. kr.

Udover en lang række hoteller i Norge ejer Petter Stordalen også adskillige hoteller i Danmark, bl.a. det femstjernede luksushotel Skt. Petri og Comfort Hotel. Han har også skudt 1,5 mia. kr. i at opføre et nyt luksushotel på den gamle postgrund ved Tivoli og Hovedbanegården.

Petter Stordalen ejer også rejsekoncernen Nordic Leisure Travel Group, der omfatter Spies, Ving og Tjæreborg samt flyselskabet Sunclass Airlines.

BRANCHENYT
Læs også