Serier
BREAKING

Brasiliansk stat slog rekorden for dødstal og genåbnede i samme uge

Polemikken om Brasiliens håndtering af coronakrisen fortsætter. Ifølge en ekspert har præsident Bolsonaro dog stadig stor opbakning i befolkningen.

Corona rammer verden
Handelsstræder og shoppingcentre åbnede torsdag i den brasilianske millionby Sao Paulo, selv om Brasilien langtfra har fået has på smitten. Foto: Nelson Almeida/AFP Foran den brasilianske ambassade i Madrid i Spanien har der også været protester mod Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro. Her ses et skilt med præsidenten afbilledet som coronavirussen. Foto: Oscar Del Pozo/AFP Aktivister fra den brasilianske ngo Rio de Paz (Fred i Rio, red.) gravede i denne uge fiktive gravsteder i sandet på den verdenskendte strand Copacabana i Rio de Janeiro. Det skulle symbolisere landets høje dødstal og skete i protest mod regeringens håndtering af coronapandemien. Foto: Carl de Souza/AFP

Butikker og storcentre i Brasiliens største by, Sao Paulo, og flere andre steder i landet slog i denne uge dørene op for kunder efter i månedsvis at have været lukket som følge af coronapandemien.

I modsætning til i den europæiske del af verden, hvor kurverne for coronasmittede- og døde er nedadgående, er situationen lige nu en helt anden i Latinamerikas største land. ..

BRANCHENYT
Læs også