Økonomi

Morgan Stanley: Det værste kan være ovre for den amerikanske økonomi

Morgan Stanley chairman and CEO James Gorman. Foto: AP/Patrick Semansky

Det værste kan være overstået for den amerikanske økonomi, mener Morgan Stanleys administrerende direktør, der samtidig slår et slag for, at de amerikanske banker skal betale udbytte.

Det skriver Financial Times.

James Gorman, der er topchef i den amerikanske storbank, fortalte ved bankens årlige konference, at den uventede stigning i ansættelser i USA i maj antyder, at det værste er overstået for den økonomiske vækst og beskæftigelse.

Morgan Stanley er allerede begyndt at se bedring i flere dårlige lån, ligesom tab på udlån i andet kvartal ventes lavere end i årets første, fortalte topchefen ifølge Financial Times.

Gordon Smith, der er administrerende direktør i JPMorgan Chase, fortalte ved konferencen ifølge avisen, at niveauet af forfalden gæld var "betydeligt bedre, end hvad man kunne forvente med en arbejdsløshed i nærheden af nuværende niveau."

På baggrund af de bedre takter mener James Gorman derfor, at der bør betales udbytte til bankens aktionærer.

- Vi burde betale udbytte. Jeg har sagt det fra starten ... Vi kommer snildt til at dække vores udbytte i år, sagde han ifølge Financial Times.

I EU er bankerne blevet bedt om at suspendere udbyttet for at øge likviditeten. Det stiller James Gorman sig uforstående overfor, da han ikke mener, at en øget kapital er forsvarlig, hvis det er på aktionærernes bekostning.

BRANCHENYT
Læs også