Serier

Danske Bank sænker sin prognose for dansk økonomi i 2020

Corona rammer verden
Selv om tilbagegangen herhjemme ikke var helt så stor som frygtet, vil den globale krise være dybere, og det vil også dæmpe den økonomiske vækst i Danmark, vurderer Danske Bank i en ny økonomisk prognose tirsdag morgen. Foto: Mogens Flindt

Coronakrisen har været et hårdt slag for den danske økonomi, der nu er ved at rejse sig igen efter en massiv tilbagegang i marts og april.

Selv om tilbagegangen herhjemme ikke var helt så stor som frygtet, vil den globale krise være dybere, og det vil også dæmpe den økonomiske vækst i Danmark, vurderer Danske Bank i en ny økonomisk prognose tirsdag morgen.

Danske Bank har derfor nedjusteret sin prognose for udviklingen i det danske bruttonationalprodukt, BNP, i år.

Mere præcist regner banken nu med, at BNP vil falde med 3,5 pct. i hele 2020 mod en tidligere forventning om et fald på 2,5 pct.

- Så vidt vi kan vurdere, har dansk økonomi udviklet sig nogenlunde som i vores prognose fra marts, eller måske lidt bedre, skriver Danske Banks økonomer i prognosen.

- Når vi alligevel har nedjusteret vores forventning til BNP-væksten for hele året, skyldes det, at tilbagegangen tegner betydeligt værre i omverdenen. Det regner vi med, kommer til at hæmme opsvinget herhjemme, fortsætter Danske Bank.

BRANCHENYT
Læs også