Serier

Sverige: Regeringen ser negativ vækst på 6,0 pct. i 2020

Corona rammer verden
Magdalena Andersson ser nu med optimisme på den svenske økonomi. Foto: AP/Virginia Mayo

Den svenske regering justerer i en ny prognose sit estimat for udviklingen i den svenske økonomi i år til en negativ vækst i BNP på 6,0 pct.

Hovedscenariet i regeringens prognose fra april var en negativ vækst på 4,0 pct., men den svenske finansminister, Magdalena Andersson, sagde i maj, at det tydede på en udvikling cirka midt imellem hovedscenariet og det værre scenarie, hvor væksten kunne blive minus 10 pct.

Så i forhold til midtpunktet mellem de minus 4 til minus 10 - altså 7 - er der tale om en lille opjustering i den nye prognose.

De nye estimater blev præsenteret torsdag af den svenske finansminister, Magdalena Andersson, som ser lyspunkter efter et par hårde kvartaler præget af den globale viruspandemi.

- Vi har fået en del positive signaler den seneste tid om, at bunden kan være nået, men det er fra et ret lavt niveau, og der råder stor usikkerhed, sagde hun ifølge det svenske nyhedsbureau Direkt.

Regeringen estimerer i 2021 en tilbagevenden til positive vækstrater og en fremgang på 3,0 pct. I prognosen fra april spåede den svenske regering en vækst på 3,5 pct. til næste år.

BRANCHENYT
Læs også