Økonomi

Britiske pubber og restauranter genåbner lørdag i næste uge

The Sherlock Holmes Pub i London. Foto: REUTERS/Peter Nicholls

Der er tiltrængt godt nyt til den britiske restaurationsbranche, der kan glæde sig over, at pubber, restauranter og hoteller genåbner lørdag den 4. juli efter en langvarig nedlukning siden marts på grund af udbruddet af coronavirus.

Det skriver flere medier.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, annoncerede tirsdag genåbningen i det britiske parlament. Samtidig varslede Johnson en halvering af afstandskravene til en meter, ligesom det er tilfældet herhjemme. Til gengæld vil det være et krav, at briterne bruger ansigtsmasker.

Johnson siger dog også, at han vil ændre reglerne, så forebyggelsen af virus fremover i højere grad vil bygge på anbefalinger, snarere end love, der skal følges.

Fra og med 4. juli får to familier igen lov til at mødes - også indendørs. Johnsons udmelding kommer efter pres fra politikere i hans eget konservative parti for at accelerere genåbningen.

Åbningen af pubberne er umiddelbart godt nyt for Carlsberg, der er nummer fire på det britiske ølmarked med en markedsandel på 11 pct.

Storbritannien har været hårdt ramt af virusudbruddet med over 42.000 dødsfald. Hele ni dage i april passerede dødstallet 1000, skriver Reuters. Mandag var tallet nede på 15.

BRANCHENYT
Læs også