Serier

Økonomiminister forudsiger økonomisk fremgang i Tyskland efter sommerferien

Optimismen er stor hos Tysklands økonomiminister Peter Altmaier, der tror på stor fremgang til næste år.

Corona rammer verden
Tysklands økonomiminister Peter Altmaier spår den tyske økonomi til at øge sin vækst med fem pct. i 2021. Foto: AP/Sven Braun

Optimismen er stor hos Tysklands økonomiminister Peter Altmaier.

I et interview med den tyske avis Bild am Sonntag siger Altmaier søndag, at den tyske økonomi viser tegn på bedring:

»Jeg er sikker på den økonomiske nedtur kan stoppes efter sommerferien, og fra oktober og frem, kan vi få økonomien til at vokse på ny i Tyskland,« udtaler Peter Altmaier til Bild am Sonntag ifølge Reuters.

Ifølge Altmaier vil Tysklands økonomi falde med seks pct. i 2020, men der er mulighed for at øge væksten med fem pct. i 2021.

Hvis alt går som planlagt, ser Peter Altmaier gerne, at arbejdsstyrken i 2022 vender tilbage til samme niveau som før coronapandemiens udbrud.

I januar lød vurderingen, at den tyske økonomi ville vokse med 1,1 pct. i år, men i stedet har Tyskland oplevet den største økonomiske tilbagegang siden Anden Verdenskrig.

Selvom Tysklands økonomiminister er optimist, er han anderledes bekymret, når han ser på udviklingen i USA, der næsten dagligt oplever nye rekorder i antallet af smittede.

»Hvis pandemien kommer ude af kontrol der (i USA red.), vil det få store konsekvenser for verdensøkonomien,« siger Altmaier.

BRANCHENYT
Læs også