Serier

Danmark: Industriproduktionen faldt 3 pct. i maj

Corona rammer verden
Medicinalproduktionen bidrog mest til faldet i den samlede produktion med en tilbagegang i produktionen på 5,3 pct. i maj, oplyser Danmarks Statistik. Foto: Martin Lehmann Foto: Martin Lehmann

Den danske industriproduktion faldt med 3,0 pct. i maj i forhold til måneden før. Det oplyser Danmarks Statistik.

- Indekset er nu på et niveau, som ikke er set lavere siden september 2017. Dermed er der ingen tvivl om, at produktionen i industrien har været påvirket af Covid-19 og følgerne heraf. Set over perioden marts-maj 2020 i forhold til december 2019-februar 2020 er den samlede industriproduktion faldet 4,3 pct., konstaterer Danmarks Statistik.

- Ser vi videre hen over sommeren så må vi dog nok berede os på et fortsat fald i industriproduktionen. I omegnen af 60 pct. af den danske industriproduktion bliver afsat i udlandet. Den massive nedgang i væksten på vores eksportmarkeder vil derfor også ramme industriproduktionen hårdt over de kommende måneder, lyder det fra Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv.

I april faldt industriproduktionen 5,2 pct.

Medicinalproduktionen bidrog mest til faldet i den samlede produktion med en tilbagegang i produktionen på 5,3 pct. i maj, oplyser Danmarks Statistik.

I starten af coronakrisen og den delvise nedlukningen af dele af det danske samfund, kunne industrien producere videre på de ordre, der allerede var i bøgerne. Men siden blev der skruet ned for produktionen:

- Beholdningen af eksportordrer er på laveste niveau i ti år, og der venter dansk eksport en stor nedtur i 2020, siger Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri.

Ifølge Dansk Industris opgørelse kan eksporten falde med 13 pct. i 2020, svarende til tabt eksport for 170 mia. kr.

Læs også
Top job