Serier

Mexico passerer Italien med fjerdeflest coronadødsfald

Mexico runder 35.000 coronarelaterede dødsfald. Kun USA, Brasilien og Storbritannien har registreret flere.

Corona rammer verden

Med 35.006 coronarelaterede dødsfald passerer Mexico Italien som nummer fire over lande med flest registrerede dødsfald.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University natten til mandag dansk tid.

Søndag registrerede Mexico yderligere 276 dødsfald, hvilket bringer landet forbi Italiens 34.954 dødsfald.

Kun USA, Brasilien og Storbritannien har registreret flere dødsfald end Mexico med henholdsvis 135.176, 72.100 og 44.904.

Trods den nye status som det fjerdehårdest ramte land sagde landets præsident, Andres Manuel Lopez Obrador, søndag, at virusset er ved "at miste intensitet".

Lopez Obrador beskylder "konservative medier" for at piske en stemning op.

- Meldingen er positiv. Konklusionen er, at virusset er på vej ned, og at det mister intensitet, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Målt på antallet af døde per indbygger ligger Mexico nede som nummer 14 over lande, hvis man fraregner småstater som San Marino og Andorra. Det viser en opgørelse fra statistikhjemmesiden worldometers.info.

Til sammenligning har Danmark registreret 609 coronarelaterede dødsfald og 12.946 smittetilfælde, viser tal fra Statens Serum Institut. Heraf er 12.077 raskmeldte.

Embedsmænd i Mexico mener at vide, at det reelle dødstal i landet er meget højere grundet manglende test af befolkningen.

Ifølge en analyse fra Reuters er det reelle dødstal over dobbelt så højt.

Flere tidligere topembedsmænd i landet har kritiseret Lopez Obradors administration for dens håndtering af coronakrisen.

Torsdag sagde den tidligere sundhedsminister i landet Salomon Chertorivski, at regeringen har genåbnet samfundet, før landet mødte globalt anerkendte kriterier for genåbning.

- Der er tre fundamentale variabler: En reduktion i smittetilfældene over de seneste 14 dage, en reduktion i antallet af daglige dødsfald og en reduktion i antallet af indlagte med virusset, sagde han ifølge Reuters.

Ingen er de kriterier blev mødt, og derfor bør landet lukke ned igen, mener han.

Læs også
Top job