Økonomi

Guldprisen rammer højeste niveau nogensinde efter fornyet frygt

Foto: AP/Barry Thumma

Investorerne flygter for alvor over i guld, der traditionelt bliver regnet for sikker havn i krisetider, og det sender spotprisen på guld i vejret til en ny rekord.

Klokken 08.15 dansk tid bliver et troy ounce guld handlet i 1933,27 dollar, men har kortvarigt været oppe i 1944,57 dollar i de tidlige morgentimer.

Prisen på sølv følger tilsvarende med opad til en pris på 24,13 dollar per ounce, omend der fortsat er langt til sølvprisens rekord, der blev sat i maj 2011, hvor spotprisen nåede 48 dollar.

Det er frygten for, at coronapandemien vil slå bunden ud af den globale økonomiske vækst parret med spændingerne mellem USA og Kina, en svag dollar og massive hjælpepakker fra centralbankerne, der sender guldprisen i vejret.

Det vurderer Gavin Wendt, der er senior råvareanalytiker hos Minelife.

- Stærke stigninger er uundgåelige, da vi er på vej ind i en periode, der minder meget om tiden efter finanskrisen, hvor guldprisen nåede rekordhøjder som følge af de rigelige mængder penge, som den amerikanske centralbank pumpede ind i det finansielle system, siger analytikeren til Bloomberg News.

Læs også
Top job