Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Federal Reserve forlænger låneprogrammer til slutningen af året

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har forlænget en række af bankens låneprogrammer til virksomheder, deltatsregeringer, offentlige instanser og private til slutningen af i år. Oprindeligt stod de til at løbe ud ved udgangen af september.

Det skriver Bloomberg News.

Der er tale om en sværm af lån, der går fra at hjælpe mindre virksomheder til opkøb af junk-obligationer.

- De tre måneders forlængelse vil lette modtagere af låneprogrammerne's planlægning, og give sikkerhed for at programmerne fortsat vil være tilgængelige til at hjælpe økonomien med at komme sig efter covid-19-pandemien, skriver Federal Rerserve i en pressemeddelelse.

Senioranalytiker hos Danske Bank Mikael Olai Milhøj forklarer i en kommentar, at forlængelsen af låneprogrammerne giver god mening.

- Den amerikanske økonomi var på rette vej i maj og juni, men højfrekvente økonomiske nøgletal indikerer, at opsvinget har taget en pause den seneste måneds tid, siger han.

En acceleration af smittetilfælde i en række store stater ligger formentlig til grund for den udvikling, og det er altså opsvingspausen, som centralbanken nu reagerer på.

- Den amerikanske centralbank er givetvis bange for, at økonomien endnu ikke kan stå på egne ben de kommende måneder, vurderer Mikael Olai Milhøj.

Låneprogrammerne så dagens lys, da coronakrisen toppede både på finansmarkederne og i den ”faktiske” økonomi og var med til at skabe ro både for virksomheder, banker og investorer. Da coronakrisen var værst, så var lånemarkedet ved at fryse til, hvilket kunne have været med til at forværre den økonomiske situation.

I alt har banken lanceret ni låneprogrammer under coronakrisen, og det er syv af dem, som tirsdag er blevet forlænget.

BRANCHENYT
Læs også