Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nationalbanken har fundet sit nye medlem af direktionen

Signe Krogstrup efterfølger Hugo Frey Jensen. Hun er rekrutteret internt.

Signe Krogstrup er nyt medlem af direktionen i Nationalbanken. Foto: Nationalbanken

Nationalbanken har afsluttet sin søgen efter kandidaten til den ledige stilling som nationalbankdirektør med plads i direktionen. Valget er faldet på Signe Krogstrup, som dermed kommer til at afløse Hugo Frey Jensen, som har valgt at gå på pension. Det oplyser Nationalbanken i en pressemeddelelse.

Signe Krogstrup, der er 48 år, har siden den 1. juni 2019 haft titel af vicedirektør og stået i spidsen for afdelingen Økonomi og Pengepolitik i Nationalbanken.

»Efter en omfattende proces, hvor der har været et bredt felt af kvalificerede ansøgere, er valget faldet på Signe Krogstrup. Hun har et solidt fagligt fundament og international erfaring. Hun er herudover udviklingsorienteret med et stærkt strategisk fokus og en dygtig kommunikator,« udtaler Christian Schultz, der er Nationalbankens bestyrelsesformand, i pressemeddelelsen.

Signe Krogstrup har tidligere været ansat i den schweiziske centralbank og Den Internationale Valutafond. Hun er cand. polit. fra Københavns Universitet og har derudover en ph.d. i international økonomi fra The Graduate Institute of International and Development Studies i Schweiz.

»Jeg er utrolig glad for og beæret over at skulle overtage posten som nationalbankdirektør efter Hugo Frey Jensen. Nationalbanken spiller en vigtig rolle som samfundsbærende institution, der nyder høj troværdighed. Den position vil jeg værne om og føre videre,« udtaler Signe Krogstrup i meddelelsen.

Signe Krogstrup afløser Hugo Frey Jensen den 1. november. På dette tidspunkt vil hun samtidig træde ind i direktionen, som også består af Lars Rohde, der udover at være nationalbankdirektør også formelt har titel af formand for direktionen, samt nationalbankdirektør Per Callesen.

BRANCHENYT
Læs også