Serier

ECB-chef: Virusrestriktioner udgør risiko for økonomisk genopretning

Corona rammer verden
Christine Lagarde fortæller i et interview, at de indførte coronarestriktioner, kan have store konsekvenser for den økonomiske genopretning i Europa. Foto: AP/Michael Probst

De restriktioner, der indføres for at reducere coronasmitten, udgør en klar risiko for den økonomiske genopretning i Europa.

Sådan lyder det fra Christine Lagarde, der er chef for Den Europæiske Centralbank, i et interview, der blev foretaget torsdag.

Interviewet er først blevet offentliggjort tirsdag i forbindelse med et onlineevent afholdt af Wall Street Journal, skriver Bloomberg News.

- Mens vi har set genopretningen i det sene forår og den tidlige sommer, frygter vi nu, at restriktioner gennemført af myndighederne (som følge af smitteudbruddet, red.) vil have en effekt, siger hun.

- I stedet for det V-formede scenarie, vi alle har længtes efter og håbet på, frygter vi, at V'et vil have endnu en arm, fortsætter hun og henviser dermed til et W-formet scenarie.

Centralbankchefen tilføjer ifølge Bloomberg News, at situationen særligt ser ud til at udvikle sig alvorligt i Spanien og Frankrig.

Hun understreger også vigtigheden af, at regeringer og centralbanker arbejder sammen for at hjælpe økonomien på rette vej i kølvandet af coronakrisen.

- Det er kritisk på nuværende tidspunkt, at finans- og pengepolitikken arbejder sammen og sikrer, at vi ikke får en form for "cliff effect", som vi vil få, hvis tiltagene trækkes tilbage for hurtigt, siger Christine Lagarde.

- Det er det, der bekymrer mig mest i øjeblikket, tilføjer hun.

Samtidig gentager centralbankchefen, at Den Europæiske Centralbank er klar til at tage alle værktøjer i brug, hvis det bliver nødvendigt.

BRANCHENYT
Læs også