Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Powell advarer om svag genrejsning uden hjælpepakke

Den amerikanske centralbankdirektør, Jerome Powell, opfordrer igen politikerne til at enes om en ny stimulipakke, der kan understøtte opsvinget.

Uden finanspolitiske stimuli er der nemlig kun udsigt til et afdæmpet opsving, siger Powell tirsdag ifølge Bloomberg News.

Meldingerne kommer, netop som Republikanere og Demokraterne skændes om omfanget af en ny hjælpepakke, efter at de gamle støtteordninger til arbejdsløse amerikanere og mindre virksomheder udløb i juli og august.

- For lidt støtte vil føre til et svagt opsving og give husholdninger og virksomheder unødvendige trængsler, siger Powell, der samtidig ikke ser noget problem i, at en pakke bliver lidt for stor.

- Modsat er risikoen for at gå for vidt, men i øjeblikket virker det som om, det er en mindre risiko. Selv hvis tiltagene i sidste ende viser sig at være større end ventet, så vil de ikke gå til spilde, lyder det fra Powell.

Meldingen er på linje med tidligere opfordringer fra centralbanken til politikerne om nye finanspolitiske tiltag, der kan hjælpe med at få økonomien styret ud af coronakrisen.

Demokraterne har skubbet på for store støtteordninger, mens Republikanerne har argumenteret for en mindre stimulipakke, og parterne har derfor hidtil ikke kunnet få enderne til at mødes.

I talen har Powell ikke eksplicit nævnt de to partiers forslag, men opfordringen til handling er klar.

- Opsvinget vil blive stærkere og hurtigere, hvis pengepolitik og finanspolitik arbejder side om side til støtte for økonomien, indtil den er ude af farezonen, siger Powell.

BRANCHENYT
Læs også