Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Næsten 900.000 amerikanere meldte sig ledige i sidste uge

Det er mere end konsensusforventningerne blandt økonomerne, som kun lød på 825.000 nye ledige.

Arkivfoto: AP/Lynne Sladky

Den seneste uge har 898.000 amerikanere søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse, viser netop offentliggjorte tal fra U.S. Department of Labor.

Ledighedstallet et godt stykke over konsensusforventningerne, der med et estimat på 825.000 nytilmeldte lå noget lavere.

Tallet er en stigning i forhold til ugen før, hvor 845.000 amerikanere stillede sig op i arbejdsløshedskøen. Det er dog samtidig syvende uge i træk med under 1 mio. nytilmeldte.

»Det er bekymrende, at antallet af fyringer hænger fast på så højt et niveau. Det bør også bekymre de amerikanske politikere, som i øjeblikket forhandler om en ny hjælpepakke til amerikansk økonomi. Desværre ser det dog ud til, at valget er kommet så tæt på, at en aftale må vige for politiske trakasserier,« siger Søren V. Kristensen, cheføkonom i Sydbank, med henvisning til det amerikanske præsidentvalg, der finder sted den 3. november.

På trods af at antallet af nytilmeldte ledige fortsat er højt, er det dog ingenting sammenlignet med de første af marts, da coronakrisen ramte USA. Her meldte 6-7 mio. amerikanere sig ledige nogle uger i træk.

Samtidig med offentliggørelsen af tallet for nye ledige, er antallet af fortsatte ledige, det vil sige personer, der melder sig ledige igen, også offentliggjort - og her peger pilen i den rigtige retning.

Tallet viser, at lidt mere end 10 mio. amerikanere fortsat er ledige, hvilket er et fald på knap 1,2 mio. personer i forhold til det seneste tal.

»Med en fortsat høj arbejdsløshed på knap 8 pct. er risikoen, at det sætter dybe og længerevarende spor i privatforbruget. Privatforbruget står for næsten 70 pct. af den amerikanske økonomi. Vigtigheden i en fortsat dalende arbejdsløshed er stor og afgørende, da det ikke alene vil sende flere i arbejde, men samtidig understøtte forbruget, siger Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

BRANCHENYT
Læs også