Økonomi

Gemte konkursbegæret tennisstjerne sine trofæer for politiet? Nej, siger han selv

Boris Beckers konkurssag er flere år gammel, men forfølger ham stadig. De britiske myndigheder mener, at han mangler at aflevere fire prestigefyldte trofæer, som kan bidrage til at betale hans gæld.

Boris Becker mødte i dag i retten i London i en sag om gæld, hvor han blandt andet står anklaget for at skjule flere af sine mest værdifulde tennistrofæer. Foto: Photo by Hollie Adams / AFP

Det var en sensation, da den dengang blot 17 år gamle Boris Becker vandt sin første Wimbledon-titel i 1985. Siden kunne tyskeren føje endnu flere trofæer til sin liste, men i dag står det værdifulde sølvtøj også noteret på en anden liste, som Becker ganske givet er knap så stolt af.

Sammen med Wimbledon-pokalen fra 1985 står også trofæerne fra Wimbledon i 1989 og fra Australian Open i 1991 og 1996 anført på en liste over værdigenstande, som de britiske konkursmyndigheder mener, at den tyske tennislegende forsøgte at skjule fra dem, da han i 2017 blev begæret konkurs.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I forbindelse med konkursbegæringen blev en lang række af den 52-årige Boris Beckers tennistrofæer og andre genstande med værdi for tenniskendere og Becker-fans sat på auktion og indbragte mere end 5,6 mio. kr., der blandt andet skulle bruges til at dække hans gæld.

På den 82 genstande lange auktionsliste glimrede de fire trofæer fra Wimbledon og Australian Open dog ved deres fravær.

Tre år efter konkursbegæringen er de manglende trofæer stadig ikke fundet, og ved et retsmøde i London i dag kendte Boris Becker sig ikke skyldig i at have skjult dem fra myndighedernes søgelys. Gennem hele forløbet har han fastholdt, at de er forsvundet, og i 2018 bad han selv offentligheden om hjælp til at finde dem.

»Hr. Becker er ikke i stand til at huske, hvor de (de manglende trofæer, red.) befinder sig,« lod den forhenværende tennisspiller i 2018 kommunikere via sine advokater.

Mens det udelukkende er de to Wimbledon-trofæer og de to Australian Open-trofæer, Boris Becker anklages for bevidst at have tilbageholdt, mangler i alt 14 pokaler og medaljer.

Det drejer sig blandt andet om en olympisk guldmedalje fra OL i Barcelona i 1992 og Davis Cup-trofæet fra 1989.

Boris Becker er anklaget for i alt 28 forhold i en sagen, der efter planen skal for retten i september 2021.

Han har vundet i alt 49 single-titler og var den første tysker, der vandt Wimbledon, ligesom han var den første useedede spiller, der vandt den prestigefyldte turnering.

Læs også
Top job