Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Norsk skakgeni gik på børsen: Nu er børsnoteringen udråbt som en fiasko

Skak-appen Magnus Play, der bl.a. er ejet af skakgeniet Magnus Carlsen, gik på børsen for to uger siden. Siden er kursen kun faldet, og børsnoteringen er nu udråbt som en af årets dårligste på børsen i Oslo.

Det norske skakgeni Magnus Carlsen. Arkivfoto: Artur Lebedev.

Det er kun få uger siden, at teknologiselskabet Play Magnus Group gik på børsen i Oslo - men allerede nu er børsnoteringen udråbt som en af årets dårligste.

Det skriver det norske erhvervsmedie Dagens Næringsliv.

Play Magnus Group står bag den kendte skak-app af samme navn, som er opkaldt efter det blot 29-årige skakgeni Magnus Carlsen, som også er medejer af selskabet.

Appen tilbyder en netbaseret platform for skak, hvor man kan spille mod kunstig intelligens, der simulerer Magnus Carlsen.

Selskabet blev for to uger siden noteret på Merkur Market på Oslo Børs til en tegningskurs på 21 norske kr.

Selvom den første handelsdag bød på pæn fremgang - og selskabet den første handelsdag opnåede en samlet markedsværdi på omkring 1,1 mia. norske kr. - har kursen kun bevæget sig den forkerte vej siden.

I dag handles Play Magnus-aktien til en kurs lige under 15 norske kr., og dermed er den faldet mere end 30 pct. siden børsnoteringen, hvilket gør aktien til en af de dårligste børsnoteringer på børsen i Oslo i år - kun overgået af de to selskaber Northern Ocean og BW Energy.

Aktiekursen har fået bestyrelsen i Play Magnus til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, der afholdes fredag.

Her skal det besluttes, om bestyrelsen i Play Magnus skal have fuldmagt til at opkøbe selskabets egne aktier.

Play Magnus blev stiftet i 2013 og et år senere lancerede det appen Play Magnus. I dag har selskabet ifølge Dagens Næringsliv 3 mio. registrerede brugere, hvoraf 35.000 er betalende.

Selskabet er vokset kraftigt de seneste år gennem opkøb af bl.a. e-læringsselskabet Chessable og en fusion med spilplatformen Chess24.

Magnus Carlsen investerede selv 120.000 kr. i selskabet for syv år siden, hvilket sikrede ham en betydelig aktiepost gennem sit selskab Magnuschess.

Inden børsnoteringen sad han selv på 16 pct. af aktierne, men har som en del af noteringen solgt ud af beholdningen, så han nu sidder på lige under 10 pct. af aktierne.

Magnus Carlsen har vundet verdensmesterskabet i skak flere gange. Den første VM-titel tog det norske skakgeni i en alder af blot 22 år.

BRANCHENYT
Læs også