Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

751.000 nytilmeldte ledige i USA i sidste uge

Det bliver samtidig de sidste tal over nytilmeldte ledige inden præsidentvalget i næste uge.

USA kæmper stadig med at få antallet af nytilmeldte ledige ned efter påvirkningen fra coronakrisen. Foto: Frank Franklin II

Bølgen af nytilmeldte ledige fortsætter med at rulle ind over den amerikanske økonomi. I sidste uge søgte 751.000 amerikanere om understøttelse som følge af ledighed.

Det viser netop offentliggjorte tal fra US Department of Labor, som dermed har offentliggjort de sidste tal over nytilmeldte ledige før præsidentvalget i USA på tirsdag.

»Dagens tal har været ventet med spænding, da det er de sidste tal, vi får inden det amerikanske valg i næste uge. Dagens tal er godt nyt for Trump inden det amerikanske præsidentvalg i næste uge. Det er også godt nyt for amerikansk økonomi, at vi fortsat ser færre anmodninger om arbejdsløshedsunderstøttelse, men der er fortsat lang vej igen for genopretningen af det amerikanske arbejdsmarked,« siger seniorøkonom Kristian Skriver fra Dansk Erhverv.

Forventningen lå på 770.000, så tallet er en kende lavere end frygtet. Det er samtidig niende uge i træk med under 1 mio. nytilmeldte.

»Dagens ledighedstal overrasker derved en smule positivt, men ændrer ikke ved, at der stadig er en ledighedsstorm på det amerikanske arbejdsmarked. Selv her et halvt år inde i krisen fortsætter de ugentlige ledighedstilmeldinger med at overgå de værste tider under finanskrisen, der kun lige akkurat kom over 600.000,« skriver økonom Anders Christian Overvad fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar.

Ugen før lå tallet på 791.000 nytilmeldte ledige. Oprindeligt var tallet 787.000, men de er siden revideret op.

På trods af at antallet af nytilmeldte ledige fortsat er højt, er det dog ingenting sammenlignet med de første uger af marts, da coronakrisen ramte USA. Her meldte 6-7 mio. amerikanere sig ledige nogle uger i træk.

»Udviklingen i den amerikanske ledighed bliver kun endnu værre af, at der ikke medtages de ledige som er på den særligt etablerede pandemiunderstøttelse. Der er dog også lyspunkter, da rigtig mange amerikanere også kommer i arbejde. Det betyder, at retningen er den rigtige på det amerikanske arbejdsmarked, hvor arbejdsløshedsprocenten tikker nedad til trods for, at der fortsat er alt for mange amerikanere, som melder sig ledige,« lyder det fra Anders Christian Overvad.

Ledighedstallene belyser også antallet af fortsatte ledige. Antallet af fortsatte ledige falder til lidt under 7,76 mio. Tallene for fortsatte ledighedstilmeldinger dækker over forrige uge, mens nye ledighedstilmeldinger dækker sidste uge.

BRANCHENYT
Læs også