Økonomi

Aktieinvestorer køber aggressivt op trods boblefrygt

Undersøgelsen fra Bank of America viser samtidig, at rekordmange af de adspurgte investorer tager højere risiko end normalt. Foto: AP/Rob Carr

Optimismen vil ingen ende tage på aktiemarkedet, hvor investorernes opkøb har medført det laveste kontantniveau i otte år.

En række investorer advarer dog om, at en boble i aktiemarkedet lurer lige under overfladen.

Det skriver Børsen.

Investorer har på et globalt plan købt så aggressivt op i aktier, at blot 3,9 pct. af kapitalen står kontant, viser data fra Bank of America.

- Kontantniveauet er på det laveste niveau i utroligt mange år. Der er med andre ord ikke mange penge på sidelinjen, som kan gå ind og understøtte en fortsat optur, siger Tine Choi Danielsen, der er chefstrateg i PFA, til Børsen.

Undersøgelsen fra Bank of America viser samtidig, at rekordmange af de adspurgte investorer tager højere risiko end normalt.

Ifølge avisen ligger aktieinvestorerne altså hårdt eksponeret mod aktier i forventning om en fortsat optur.

Det får en række investorer til at melde om en aktieboble, der ifølge dem kan risikere at briste når som helst, skriver avisen.

Brian Kudsk, administrerende direktør i Artha Kapitalforvaltning, er en af de mange, der nervøst følger aktiemarkedets udvikling.

- Centralbankerne har sænket renten og forhøjet opkøbet af obligationer til niveauer, som vi aldrig har set før. Derfor kan den nuværende aktieboble sagtens fortsætte med at blive større. Det store spørgsmål er altid, hvornår boblen brister, siger han til Børsen.

Læs også
Top job