Økonomi

Nordea ser fortsat stigende huspriser - 5,7 pct. i år

Selvom priserne er steget meget, vurderer Nordea, at de fortsat er markant under niveauet fra op til finanskrisen i 2004-2006. Foto: Michael Hansen

Nordea ser fortsat stigende huspriser i Danmark frem til 2021.

Det fremgår af storbankens seneste økonomiske prognose.

Det overraskede såvel Nordea, som de øvrige deltagere på markedet, at de negative effekter af de coronarelaterede nedlukningerne i foråret 2020 kun blev kortvarige.

Da krisen ramte i marts sidste år, oplevede markedet en giftig kombination af stigende arbejdsløshed, højere renter og høj usikkerhed. Det ramte markedet markant, men kortvarigt.

Men det trådte hurtigt i baggrunden, da stærk efterspørgsel og lav rente grundet centralbankstimuli sikrede stigninger.

Selvom priserne er steget meget, vurderer Nordea, at de fortsat er markant under niveauet fra op til finanskrisen i 2004-2006. At stigningerne ikke er større, skyldes at der er indført restriktioner på udstedelse af lån, hvilket ikke var tilfældet op til finanskrisen.

Nordea venter, at huspriserne - priserne på enfamiliehuse - sidste år steg 4,2 pct. For indeværende år ventes en stigning på 5,7 pct. inden der ventes lavere stigningstakt i 2022, hvor banken skønner en vækst på 3,0 pct. i priserne, som også var tilfældet tilbage i 2019.

Læs også
Top job