Økonomi

Nybolig og RealMæglerne: Flere boliger vil blive sat til salg

Priserne vil fortsætte med at stige, mener ejendomsmæglere. Dog er der uenighed om en genåbning af samfundet vil påvirke priserne.

Boligmarkedet slår rekorder uge efter uge Foto: Jens Dresling

Uge 7 er for mange lig med skiferie i udlandet. Det har corona sat en stopper for i år. I 2021 har boligtallene slået rekord uge efter uge. Det kan derfor tyde på, at mange boligejere, som overvejer at sælge, i denne uge vil erstatte varm kakao på en alpetop med en kop kaffe i selskab med den lokale ejendomsmægler.

Alene i sidste uge blev der solgt godt 2.800 boliger i Danmark, det viser tal fra Boligsiden.

Ifølge kommunikationschef hos Nybolig Thomas Hovgaard kan det stigende boligsalg skyldes, at folk har trang til spænding samtidig med, at de har fået flere penge mellem hænderne.

»Folk har generelt flere penge lige nu, fordi de ikke har brugt særlig mange penge det sidste års tid. Man skal lægge 5 pct. i udbetaling til et sommerhus, hvilket for mange er det samme beløb, som de har sparet ved at lade være med at rejse i et år. Det giver ikke længere mening for folk bare at renovere deres huse. Mange trænger til en helt ny start. Statistikkerne viser også en øget skilsmisserate, hvilket betyder, at nogle sætter deres bolig til salg samtidig med, at de skal ud og finde to nye fremfor en,« siger Thomas Hovgaard.

Thomas Hovgaard ser et vendepunkt for prisstigningerne, når samfundet genåbnes. Han vurderer, at priserne til den tid formentligt vil flade ud, og så vil der opstå en balance i takt med, at folk hellere vil ud og opleve fremfor at kigge på boliger.

Adm. direktør hos RealMæglerne Preben Merrild Angelo mener dog ikke, at prisstigningerne skyldes, at boligejerne har trang til spænding.

»Jeg tror på spontanitet, når det kommer til fastelavnsboller, men ikke når det kommer til køb af bolig. Folk har fået mere tid og lyst til at prioritere deres bolig, hvilket har fået dem til at sælge og købe nyt det seneste år, men det er ikke fordi folk har kedet sig,« siger Angelo.

Angelo tror desuden ikke, at en genåbning af samfundet vil få priserne til at falde. Han tror, det vil fortsætte indtil renten ændrer sig. Særligt sommerhusmarkedet vil fortsætte med at være i høj kurs på grund af en ny ”folkemoral”, som indebærer, at flere vil have miljøet i mente. Derfor bliver det mere attraktivt at skifte flyrejsen sydpå ud med eget sommerhus i Danmark.

»Det er stadig sælgers marked lige nu, men de seneste tre-fire måneder er der sket en udvikling. Antallet af folk, der sælger og køber, er ved at være det samme, og det skaber et mere balanceret marked,« siger Angelo.

Læs også
Top job