Økonomi

Flere nytilmeldte ledige i USA end ventet

USA

861.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge.

Det var dermed flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 773.000 nye ledige.

»Det er dårligt nyt for amerikansk økonomi, at der igen er tilbagegang. Det gør vejen til genopretning af det amerikanske arbejdsmarked endnu længere,« skriver Kristian Skriver, Seniorøkonom i Dansk Erhverv.

Ugen før meldte 848.000 sig ledige for første gang. Det tal er revideret fra 793.000 ved første opgørelse for en uge siden.

Antallet af fortsatte ledige faldt til 4,494 mio. mod estimeret 4,425 mio. ifølge Bloomberg og 4,558 mio. ugen tidligere.

»Det tyder på, at der i øjeblikket bliver ansat flere end der bliver fyret. Det vidner om, at nye finanspolitiske lempelser og lidt færre restriktioner hjælper det amerikanske arbejdsmarked frem. Det fjerner ikke indtrykket af, at dagens tal er til den svage side. Men det fortsat vores forventning om, at vi her i februar vil se en mere solid fremgang i beskæftigelsen end i januar. Vi ser dog næppe en voldsom fremgang før man for alvor skruer ned for restriktionerne i USA,« skriver Søren Kristensen, Cheføkonom i Sydbank, i en kommentar.

BRANCHENYT
Læs også