Økonomi

ECB: Ikke brug for drastiske tiltage i forbindelse med stigende renter

Den Europæiske Centralbanks (ECB) hovedkvarter i Frankfurt am Main. Foto: AP/Arne Dedert

Den Europæiske Centralbank, ECB, mener ikke, at der er brug for drastiske tiltag i forbindelse med de stigende renter.

Det skriver Bloomberg News.

Centralbanken tror, at verbale advarsler og fleksibiliteten i støtteopkøb af obligationer er nok, oplyser kilder med kendskab til sagen.

ECB satte i sidste uge sit obligationsopkøb ned til laveste niveau i fire uger.

Bruttoopkøbene under ECB's støtteopkøbsprogram (PEPP) udgjorde i sidste uge 16,9 mia. euro - til trods for at de lange renter gennem den seneste periode er steget støt.

Det har ifølge Bloomberg News fået flere til at advare mod, at den økonomiske genopretning i eurozonen kan komme gevaldigt i fare, hvis låneomkostningerne stiger.

Rentestigningerne startede i USA, hvor investorer begyndte at sælge voldsomt ud af lange statsobligationer i forventningen om, at endnu en stor hjælpepakke vil styrke økonomien, og det har derfor fået de effektive renter til at stige.

Renten på den tiårige amerikanske statsobligation steg i sidste uge fra 1,36 pct. mandag til 1,53 pct. torsdag, inden den stabiliserede sig fredag i niveauet 1,42 pct. Onsdag handles statsobligationen i 1,44 pct.

Det afspejlede sig også i renten på den toneangivende tiårige tyske statsobligation, der steg fra minus 0,29 pct. mandag sidste uge til sit højdepunkt torsdag eftermiddag på minus 0,22 pct. Onsdag formiddag ligger den tyske rente i minus 0,32 pct.

BRANCHENYT
Læs også