Økonomi

Nordea: Amerikansk regnskabssæsonen har vist blændende indtjening

Foto: Frank Franklin II

Omkring halvdelen af de store virksomheder i USA har nu rapporteret indtjening for første kvartal - og det har været blændende regnskaber.

Sådan lyder vurderingen fra seniorstrateg i Nordea Simon Kristiansen.

Han fremhæver, at selvom indtjeningsforventningerne steg med 8 pct. i begyndelsen af året, har selskabernes indtjening alligevel formået at slå forventningerne.

- Indtjeningsstigningen i det amerikanske S&P 500 indeks ligger således på 46 pct., nu hvor lidt over halvdelen af indekset har rapporteret. Sidste uge så vi særligt de store teknologinavne overraske positivt, skriver Simon Kristiansen.

Eftersom det særligt er teknologi og it, der har klaret sig godt under coronakrisen, og en god portion optimisme derfor allerede var priset ind i markedet, kom de gode regnskaber endnu mere bag på markedet, fremhæver Simon Kristiansen.

- Det lover godt for andet kvartal, som på papiret bør være endnu bedre. Alt i alt har bedringen i virksomhedernes regnskab været bredt baseret, hvilket er positivt for stabiliteten i markedet fremadrettet . Vi forventer stadig, at de mere cykliske sektorer tager over fra coronakrisens vindere, i takt med at økonomien for alvor kommer i gang, lyder det.

Simon Kristiansen fremhæver samtidig, at Joe Biden har gjorte sit kaldnavnen "Sleepy Joe" til skamme. Han har leveret på en række af sine valgløfter. Det gælder antallet af vaccinerede, men også mængden af stimuli til økonomien.

Ud over den 1900 mia. dollar store pakke, der inkluderede 1400 dollar i direkte checks til de fleste amerikanere, har Biden også lovet en 2300 mia. dollar stor pakke fokuseret på at reparere USA's smuldrende infrastruktur. I sidste uge annoncerede han en 1800 mia. dollar stor stimulans, som skal hjælpe lavindkomstfamilier.

Spørgsmålet om gæld er derfor kun blevet vigtigere for investorerne, fremhæver Simon Kristiansen. Men det ændrer ikke ved, at de mange pakker løfter de amerikanske aktier.

- Markedets kollektive bevidsthed er til tider flygtig, og langt vigtigere end spørgsmålet om gælds-tømrermændene har været signalet fra store stimulanspakker, og hurtig vaccineudrulning. Det har fodret et opsving i den amerikanske økonomi, hvilket har forplantet sig i aktiemarkedet gennem forventningen om stigende indtjening, skriver Nordea-strategen.

Læs også
Top job