Økonomi

Elon Musk springer ud som komiker – og analytikerne holder vejret imens

En optræden i tv-showet Saturday Night Live bliver fulgt med spænding, for Elon Musks meldinger til sine fans kan få store konsekvenser på markederne.

Elon Musk har røget hash under en podcast og skrevet så ustyrligt på Twitter, at han har fået en bøde for det af det amerikanske finanstilsyn. Lørdag optræder han live som tv-komiker. Foto: Odd Andersen/ AFP

Man skulle tro, Elon Musk havde nok at se til – som leder af Tesla, SpaceX, The Boring Company, Neuralink plus det løse. Men lørdag den 8. maj springer han også ud som tv-komiker i det ikoniske amerikanske show Saturday Night Live.

Som titlen antyder, bliver det sendt lørdag aften live, hvilket betyder, at den normalt ret uforudsigelige Elon Musk i princippet kan sige, hvad han vil i det populære tv-show. Og som reaktionerne på hans tweets har vist gennem tiden, kan selv nogle få, kryptiske ord fra hans mund føre til ret store udsving på de finansielle markeder. Det skriver CNN.

I øjeblikket er det især kryptovalutaer, Elon Musk har kastet sin kærlighed på. Op til sin optræden har han flere gange tweetet om Dogecoin, som opstod som en parodi på bitcoin, men som nu er 500 mia. kr. værd.

Om det er halen, der logrer med hunden, kan være svært at sige, men Elon Musks tweets om Dogecoin er blevet set som en forklaring på, at kryptovalutaen er steget voldsomt den seneste tid. Siden nytår er værdien steget med 14.000 pct.

»Musk vil uden tvivl have en sketch om kryptovalutaer, som nok vil gå viralt i dagevis og yderligere motivere hans hær af følgere til at sende Dogecoin op i skyerne,« lyder vurderingen fra analytiker Ed Moya fra selskanet Oanda, ifølge CNN.

I en reklame for lørdagens show spiller Elon Musk selv på sit ry for at sige lige det, der falder ham ind.

»Jeg er et wild card, så det er ikke til at sige, hvad jeg finder på,« siger Tesla-chefen i videoen.

Med 53 mio. følgere på Twitter har Elon Musk et stort og meget loyalt følge. Og hans ord bliver fulgt, har flere eksempler vist. Mest tydeligt da han i januar tweetede to ord: Use Signal. Det ganske ukendte selskab Signal Advance blev straks efter løbet over ende af interesse, og aktiekursen steg på tre dage med 11.700 pct. Markedsværdien for selskabet steg tilsvarende fra 55 mio. dollars til 6 mia. dollars. Men Elon Musk mente noget helt andet med sit tweet, nemlig at folk skulle bruge app’en Signal, der bruges til sikker kommunikation.

Læs også
Top job