Økonomi

Nyhed: Mød manden, der ligner Lundbecks nummer to. Nyhed: Velhaverforvalter køber op i »tophysterisk marked«. Nyhed: Dansk sværvægter vil lave en "Ørsted". Analyse: Sådan overlever du bedst det næste økonomiske chok.

Cepos vil bruge G7-møde som afsæt til at sænke den danske selskabsskat

Tænketanken Cepos opfordrer regeringen til at lade sig inspirere af den nye bund på 15 pct. under selskabsskatten. Men hverken Socialdemokratiet eller Venstre ønsker at sænke satsen.

G7-landene er på et møde i London blevet enige om at indføre en minimumsskat på 15 pct. for selskabsskatten for at sikre "at de rigtige virksomheder betaler den rigtige skat de rigtige steder". Foto: Henry Nicholls/AFP

Danmark bør udnytte, at verdens rigeste lande er blevet enige om at indføre en bund under selskabsskatten på 15 pct. og dermed giver det globale samfund en grænse at forholde sig til.

Det mener den uafhængige, liberale tænketank Cepos, der i forlængelse af G7-mødet i London sidste weekend nu foreslår den danske regering at sænke skattegrænsen herhjemme fra 22 til 15 pct. over en årrække. ..

Læs også
Top job