Økonomi

Omicron eksploderer i Japan – og sætter økonomiens genkomst på pause

Japan var optimistisk for 2022 efter at have næsten totalt udryddet covid-19. Så kom omicron, der også her spreder sig som en løbeild, til trods for at 80 pct. af befolkningen er vaccinerede. Nu truer nye nedlukninger igen.

Unge kvinder fejrer at være fyldt tyve år, den japanske myndighedsalder, på landets såkaldte ’Myndighedsdag’ den 10. januar. Der var optimisme i luften blandt både unge og gamle, fordi covid virkede som en overvunden fjende. Mindre end to uger senere har virussen taget revanche. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon /Ritzau Scanpix

TOKYO – For blot få uger siden var Japan erklæret stort set covid-fri. Nu står blandt andet Tokyo over for en ny nedlukning, der vil gælde fra på fredag. For over nytåret sneg omicron sig ind bag landets grænser og har siden spredt sig som en løbeild - hvilket også stikker en kæp i hjulet på de ellers optimistiske prognoser for Japans økonomi i 2022.

Den japanske regering havde regnet med en vækst på 2,6 pct. for 2021’s såkaldte finansår – der i Japan begynder i april og slutter ved udgangen af marts. Derefter sigtede staten efter en vækst på 3,2 pct. for finansåret 2022. ..

Læs også
Top job