Serier

Corona-selvtest: Koster staten millionbeløb hver dag

Fire leverandører, heriblandt Bestseller-familien, har skaffet 65 millioner hjemmetest til folkeskolerne og andre i den offentlige sektor.

Corona rammer verden
Der har været lange køer til at blive testet for coronavirus. Siden begyndelsen af januar har folkeskoleelever dog fået tilbudt og er blevet opfordret til hjemmetest. Foto: Benny Kjølhede

Det koster den danske stat mellem 80 og 130 mio. kr. hver måned at levere corona-selvtest til elever i folkeskolen. Det svarer dagligt til en pris på mellem 2,7 og 4,3 mio. kr. for at uddele selvtest til folkeskoleelever.

Det viser en aktindsigt, som Finans har fået ved Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Siden skolerne genåbnede den 5. januar, har myndighederne opfordret skoleelever til at blive hjemmetestet to gange om ugen.

Der er endnu intet meldt ud omkring, hvornår selvtest-ordningen forventes at stoppe.

I alt har den offentlige sektor indkøbt 65 millioner corona-selvtest fra fire forskellige leverandører, heriblandt fra Bestseller-familien Holch Povlsens Nine United Care. Det viser aktindsigten fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Så mange selvtest kommer fra hver af de fire leverandører, som der er indgået aftale med:

Leverandør Antal test
Nine United Care 5.198.000
Roche Diagnostics 8.610.000
Apodan 8.711.840
Medical Suppliers Direct 43.000.000
I alt 65.519.840

Kilde: Oplysninger fra aktindsigt ved Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Udover folkeskolen bliver corona-selvtest også brugt andre steder i den offentlige sektor som i dagtilbuddene og ældreplejen.

»Det vurderes med betydelig usikkerhed, at der med de besluttede tiltag omkring selvtest, skal foretages mellem 2,3 og 3,8 mio. tests pr. uge, svarende til en udgift mellem 200 og 340 mio. kr. pr. måned, når ordningerne er fuldt udrullet,« skriver Styrelsen for Forsyningssikkerhed i aktindsigten.

De 65 millioner selvtest, som staten har indkøbt hos fire leverandører, er sket til en samlet pris på 1,4 mia. kr. Det har Politiken tidligere beskrevet.

Regeringen har meddelt, at den onsdag i denne uge vil fremlægge en plan for de nuværende restriktioner.

Læs også
Top job